Monique Verburg

Kinder- en jeugdpsychiater

Als kinder- en jeugdpsychiater kijk ik vanuit een brede expertise naar kinderen, jongeren, ouders en gezinnen die ergens zijn vastgelopen in hun ontwikkeling en in hun leven. Ik probeer om open en onbevooroordeeld de essentie van de problematiek helder te krijgen, los van bestaande diagnosen en trajecten.

Mijn wens is dat kinderen en hun ouders hun kracht en kwetsbaarheid goed in beeld krijgen en er met mildheid naar kunnen kijken, zonder dat er te snel een psychiatrisch labeltje aan wordt gehangen. En dat ze vervolgens leren om te leven vanuit wie zij zijn, zonder te veel door hun beperkingen belemmerd te worden in hun ontwikkeling.

Goed samenwerken met de omgeving zie ik hierbij als essentieel. De omgeving (denk aan familie, buren, school, huisarts, jeugdzorg, enz.) kan namelijk vaak helpen om de noodzakelijke ondersteunende voorwaarden te bieden om goed verder te kunnen. Ook begeleiding of therapie kunnen kind en/of ouders helpen. En ook medicatie kan een middel zijn om tijdelijk de ontwikkeling te ondersteunen, maar alleen na zorgvuldige afweging en als onderdeel van een breder behandelbeleid.

Het feit dat de Jeugdzorg nu onder regie van de gemeente valt zie ik als een kans voor inhoudelijke kwaliteitsverbetering van de zorg voor kinderen en jongeren met problemen. Ik hoop op een zorgvuldige en goed afgestemde samenwerking tussen huisarts, Startpunt, school, GGZ en eventuele andere betrokkenen. Ik zie mijzelf als iemand die meerwaarde kan bieden in het realiseren van deze samenwerking in de praktijk.

Inloopuur

Wij verzorgen elke werkdag tussen 9:00 en 10:00 uur een inloopuur. U kunt altijd binnenlopen of bellen. Wij denken graag met u mee.

Heeft u een verwijsbrief? Neemt u die dan gelijk mee naar het inloopuur.

GGZ Centrum Wageningen

Generaal Foulkesweg 28 
6703 BS Wageningen

Tel 0317-413 901
(tussen 8:30 en 12:00 uur
en 14.00 en 16.00 uur)

Of stuur een email naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kwaliteitsstatuut

8,2 (CQ-index 2020)

Bejegening: 4,9

Samen beslissen: 4,8

Uitvoering behandeling: 4,4