Aanbod voor professionals

Trainingen en nascholing voor GGZ-professionals

GGZ Centrum Wageningen heeft een eigen manier van werken ontwikkeld die we graag uitdragen aan onze collega’s en collega ggz-instellingen.

Wij delen graag onze kennis en ideeën over doelgericht en effectief behandelen in de GGZ. Jan van Montfoort heeft als levenswerk het onder woorden brengen van wat er nodig is in de behandelrelatie om het effect van de behandeling te vergroten. Door de afgelopen jaren volgens onze eigen behandelfilosofie te werken en stap voor stap uit te vinden hoe het volgens ons het beste werkt zijn wij tot heldere inzichten gekomen rondom de inhoud en de vorm van effectief behandelen in de Geestelijke Gezondheidszorg.

Qua inhoud draait het wat ons betreft in de behandeling niet vanzelfsprekend om het verlagen van de klachten. Klachten ontstaan als het omgaan met de omstandigheden te kort schiet is ons uitgangspunt. Dit betekent dat wij mensen stap voor stap helpen de eigen doelen te verwezenlijken rondom het omgaan met de klachten en de omstandigheden.

Qua vorm hebben we doelgericht behandelen, ondersteunende beschikbaarheid en regie uit elkaar gehaald. Hierdoor weet iedereen waar hij mee bezig is en is iedereen vanuit zijn eigen rol op zijn sterkst.

Deze manier van werken schept ruimte en geeft beweging. Door de verantwoordelijkheden in de behandeling uit elkaar te halen verlaagt het de werkdruk voor alle betrokken behandelaren aanzienlijk.

De training Regiebehandelaarschap in de specialistische GGZ bevat drie hoofdthema's verdeeld over drie afzonderlijke dagen:

1. Werken met (11 omschreven) persoonlijkheidsprofielen in de intake. Aandacht voor draagkracht, beinvloedbaarheid, klachtendruk en coping. 

2. Behandeldoelen stellen. Aandacht voor haalbaarheid, toenadering in plaats van vermijding en verschil met begeleidingsdoelen. 

3. Werken vanuit een duidelijke rolverdeling van regiebehandelaar, behandelaar en (zo mogelijk) bureaudienst. 

Training Regiebehandelaar

De training Regiebehandelaar start meerder keren per jaar. In januari staat de eerstvolgende gepland. De training bestaat uit vijf dagdelen verdeeld over drie dagen.

De accreditatiepunten zijn aangevraagd.

Kosten € 750,- (inclusief lesmateriaal en gezamenlijke lunch).

Inloopuur

Wij verzorgen elke werkdag tussen 9:00 en 10:00 uur een inloopuur. U kunt altijd binnenlopen of bellen. Wij denken graag met u mee.

Heeft u een verwijsbrief? Neemt u die dan gelijk mee naar het inloopuur.

GGZ Centrum Wageningen

Generaal Foulkesweg 28 
6703 BS Wageningen

Tel 0317-413 901
(tussen 8:30 en 12:00 uur
en 14.00 en 16.00 uur)

Of stuur een email naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kwaliteitsstatuut

8,2 (CQ-index 2020)

Bejegening: 4,9

Samen beslissen: 4,8

Uitvoering behandeling: 4,4

© - GGZ Centrum Wageningen - Webdesign: Buro Blûn