Behandeling volwassenen

De Voorwasgroep van het GGZ Centrum Wageningen

In het GGZ Centrum Wageningen draait een psychotherapiegroep, die zich richt op het voorbereiden op en het toewerken naar een individueel behandeltraject dat (eventueel) volgt op de deelname aan deze Voorwasgroep.  Wij denken dat het soms kan helpen om een “voorwas” te doen zodat iemand veel meer baat heeft bij de “hoofdwas”, het daarop volgende behandeltraject.

Instromen in de groep kan zowel onmiddellijk na het screeningsgesprek bij het Inloopspreekuur, maar het kan ook zijn dat iemand al bezig is (geweest) met een behandeltraject maar daarin niet meer goed wist hoe nu verder te gaan. Ook in dat geval kan een tijdje meedoen aan deze Voorwasgroep een goede zaak zijn.
Deelname aan de Voorwasgroep vergt geen uitgebreide kennismaking of intakegesprek. Iemand kan gewoon mee gaan doen en dat ook langere tijd blijven doen.

Maximale deelname is één jaar in de groep zitten. In theorie zou het kunnen zijn dat de hele behandeling van iemand bestaat uit de deelname aan deze groep.

De Voorwasgroep is een open groep en dat betekent dat mensen instromen en uitstromen. De samenstelling van de groep verandert dus steeds. Er zullen op den duur zowel deelnemers zijn die al langere tijd in de groep zitten, naast deelnemers die er vandaag voor het eerst zijn.

Vindt een deelnemer dat hij of zij nu wel toe is aan een individueel behandeltraject dan vindt er wel een gesprek over het doel van dit behandeltraject plaats waarbij ook metingen over de actuele klachtendruk worden afgenomen middels een vragenlijst. Gesprek over doel van het behandeltraject zijn altijd met de regiebehandelaar.

Groep is altijd op maandag van 09:00 – 10:30 uur, in de grote ruimte op de eerste verdieping. Zo lang de beperkingen door Corona gelden, passen we de maximale groepsgrootte aan aan de richtlijnen van het RIVM. Zonder Corona is het maximum aantal deelnemers 12 cliënten.

De groepstherapeuten zijn Deborah van der Stoep en Jan van Montfoort.

Inloopuur

Wij verzorgen elke werkdag tussen 9:00 en 10:00 uur een inloopuur. U kunt altijd binnenlopen of bellen. Wij denken graag met u mee.

Heeft u een verwijsbrief? Neemt u die dan gelijk mee naar het inloopuur.

GGZ Centrum Wageningen

Generaal Foulkesweg 28 
6703 BS Wageningen

Tel 0317-413 901
(tussen 8:30 en 12:00 uur
en 14.00 en 16.00 uur)

Of stuur een email naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kwaliteitsstatuut

8,2 (CQ-index 2020)

Bejegening: 4,9

Samen beslissen: 4,8

Uitvoering behandeling: 4,4