Behandeling volwassenen

  • HOME
  • Behandeling volwassenen

Onze werkwijze

Uw huisarts heeft besloten dat een GGZ-behandeling nodig is. Wilt u kijken of u bij ons bij het juiste adres bent, dan kunt u binnenlopen tijdens ons inloopuur. Een van onze behandelaren kan dan met u bekijken welke ondersteuning of behandeling u nodig heeft.

Als u heeft besloten dat u zich bij ons wilt inschrijven, dan nodigen wij u na inschrijving binnen veertien weken uit voor een intake. Tijdens de intake stellen wij aan de hand van meerdere vragenlijsten en gesprekken een diagnose en maken we samen met u een behandelplan.

Voor wie

Wij bieden behandeling aan voor cliƫnten die baat hebben bij ambulante en kortdurende behandeling, zowel in het kader van generalistische Basis GGZ als voor Specialistische GGZ. Onze doelgroep omvat alle veel voorkomende stoornissen zoals angst- en paniek, depressie, trauma, dwang, acute stress en andere stoornissen zoals die worden genoemd in de DSM 5 classificaties.

Behandeling

Onze werkwijze bestaat erin om steeds in blokken van 3 maanden te werken, waarin een duidelijk doel wordt nagestreefd. Tijdens de intake bepalen we in overleg welk probleem of klacht als eerste wordt behandeld. In een behandeltraject kunnen, om het overeengekomen doel te halen, alle reguliere behandelvormen worden aangeboden.

Zo maken we gebruik van Protocolaire behandelingen, Cognitieve Therapie, Traumabehandeling, Schematherapie, PMT, EMDR, Imaginair Exposure, Exposure,Cognitieve therapie, Oplossingsgerichte therapie, Structurende therapie, Stressverlagende therapie (hier en nu, mindfulness), Transactionele analyse, Yucel, Positieve (constructionele) gedragstherapie, Herstelbenadering, E-health, Dramatherapie, Muziektherapie en Bewegingstherapie (Euritmie). Al deze behandelvormen worden volgens zorgstandaarden aangeboden (klik hier voor de ggzstandaarden).

Uw wensen, behoeften en situatie staan centraal in het kiezen welke behandelvorm wordt gekozen. We vinden het belangrijk dat u uiteindelijk zeggenschap heeft over het doel en wij zeggenschap hebben over de middelen.

Afspraken nakomen

Als u twee keer zonder bericht niet op een afspraak bent verschenen of minder dan 24 uur van te voren hebt afgezegd, wordt er eerst gewerkt aan het nakomen van afspraken. Als er zes weken geen contact is geweest wordt uw dossier gesloten. Er gaat dan een rekening naar de zorgverzekeraar. Indien nodig kan het dossier later weer geopend worden.

Beƫindigen van behandeling

Tijdens de evaluatie van een behandelblok kan in overleg met u besloten worden om de behandeling te stoppen. Ook kunt u zelf besluiten niet verder te willen met de behandeling. Dit kunt u kenbaar maken aan uw behandelaar.

  • Uitgebreide en zorgvuldige intake

  • Keuze uit verschillende behandelmogelijkheden

  • Open en vriendelijke sfeer op basis van gelijkwaardigheid

  • Samen geven wij uw behandeling vorm

Inloopuur

Wij verzorgen elke werkdag tussen 9:00 en 10:00 uur een inloopuur. U kunt altijd binnenlopen of bellen. Wij denken graag met u mee.

Heeft u een verwijsbrief? Neemt u die dan gelijk mee naar het inloopuur.

GGZ Centrum Wageningen

Generaal Foulkesweg 28
6703 BS Wageningen
Fax 0317-358265