Centrum voor geestelijke gezondheidszorg

  • HOME
  • Contact en wachttijd

Contact en wachttijd

Inloopuur

Voor een kennismaking met ons en onze manier van werken, kunt u op iedere werkdag bij ons terecht tussen 9.00 en 10.00 uur. U kunt altijd binnenlopen of bellen. Wij denken graag met u mee. Heeft u al een verwijsbrief? Neemt u die dan gelijk mee naar het inloopuur.

Wachttijd tussen kennismaking en intake

Als u al weet dat u uzelf of uw kind wilt aanmelden voor behandeling en als u hier een verwijsbrief voor heeft, plannen we een intake met éen van onze specialisten. De wachttijd voor een intake voor volwassenen is momenteel 16 weken, voor kind en jeugd is het momenteel vijf weken. In de intake onderzoeken we de behandelmogelijkheden en stemmen dit met u (en uw kind af).

Géén wachttijd tussen intake en behandeling

Omdat we in het kennismakingsgesprek bekijken welke behandelaar het meest geschikt is voor het opstarten van de behandeling, is de intake over het algemeen gelijk de start van de behandeling. Er is dus geen wachttijd tussen intake en behandeling.

'Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbierder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).'

Bereikbaarheid van ons centrum

Vanaf 08.30 uur tot 17.00 uur is er bij GGZ Centrum Wageningen een receptionist aanwezig. Tussen 12.30 uur en 13.00 uur gaat de voicemail aan, dan heeft de receptionist pauze. U kunt dan het antwoordapparaat inspreken en dan zal ze u zo snel mogelijk terugbellen.

Na 17.00 uur zijn we helaas gesloten. In geval van crisis neemt u dan contact op met de huisartsenpost van uw regio.