Inhoudsopgave
U bevindt zich in het kwaliteitsmanagementsysteem van onze organisatie. In dit systeem:
De laatste wijzigingen in het handboek leest u in het document 'Wijzigingen'.
GGZ Centrum Wageningen is een laagdrempelig centrum voor Geestelijke GezondheidsZorg. In ons centrum bieden wij zowel zorg aan Kinderen&Jeugd als aan Volwassenen. Meerdere trajecten worden aangeboden:
Zorg op maat
Binnen de GGZ in Nederland is het de afgelopen jaren steeds vaker om (klachtgerichte) protocollen gaan draaien. Aan cliënten worden steeds vaker vaste behandelprogramma's aangeboden. De cliënt krijgt hierover wel toelichting en informatie maar de indeling en uitvoering van zo’n programma wordt steeds meer gestandaardiseerd en verkort. Gevolg: te weinig aandacht voor de unieke persoonlijkheid van de cliënt en steeds minder kans om de regie over het eigen leven op een individuele manier terug te krijgen.
Kleinschalig en laagdrempelig
GGZ Centrum Wageningen biedt een alternatief: een klein, laagdrempelig centrum waarin vrijheid en verbinding centraal staan. Wij zetten ons in om de client te helpen weer te gaan vertrouwen op eigen verlangens en drijfveren. Zodat de client het leven weer kan gaan leven, dat bij hem of haar past.
Medemenselijk contact
Wij werken vanuit de behandelfilosofie dat het medemenselijke contact tussen behandelaar en cliënt de belangrijkste genezende factor is. Het gaat ons erom om stil te staan bij wat er in de client leeft, zonder oordeel. Wij zien inleving in diens situatie als een belangrijk medicijn.
Stil staan bij uzelf
Onderzoekende aandacht, daar gaat het om. Wij helpen de client om stil te staan bij zichzelf. Hierna is het een vanzelfsprekende stap om verantwoordelijkheid nemen voor het eigen aandeel van de client.
Evalueren en meten
In onze samenwerking vinden wij het van groot belang om met de clënt stil te staan bij de vorderingen en samen te beslissen wat de meest aangewezen volgende stap is. Wij volgen hierbij het adagium dat het beter is één ding goed te doen dan twee dingen half. Het besluit wát we gaan doen nemen we samen met de cliënt waarbij wij ons inspannen om de cliënt voor deze keuze zo goed mogelijk te informeren. Het bespreken en interpreteren van de resultaten op de meetinstrumenten speelt hierbij een belangrijke rol.
Het leveren van geestelijke gezondheidszorg aan cliënten (kinderen, jeugdigen en volwassenen) die te kampen hebben met psychische en psychiatrische problematiek. Cliënten worden door deze problematiek beperkt in hun dagelijkse functioneren en in hun maatschappelijke participatie in zodanige mate dat hulp nodig is.
In dit kwaliteitssysteem is per proces beschreven hoe de uitkomsten van het betreffende proces worden beoordeeld. Het meten van prestatie-indicatoren speelt een voorname rol.
De directie.
Beschrijving:
Doel:
Informatie geven over ons Centrum en een inschatting maken of deze cliënt in aanmerking komt voor een screeningsgesprek in ons centrum
Werkwijze:
Een persoon meldt zich op het Inloopspreekuur met een hulpvraag, een verwijzing of een meer algemene vraag
Beschrijving:
Doel:
Een eerste globale beschrijving maken van de klachten en de hulpvraag; opnemen van gegevens van de cliënt; ervoor zorgdragen dat er een verwijsbrief van de huisarts is.
Werkwijze:
In een kort gesprek komen de volgende zaken aan de orde:
Beschrijving
Doel:
Een intake kan resulteren in het starten van een behandeling. In ons centrum noemen wij behandelen het Uitvoeren van het Vervolgbeleid. Een intake kan worden beschouwd als de methodiek om in overleg met de cliënt het doel en de inhoud van het Vervolgbeleid vast te stellen.
Werkwijze:
Het in kaart brengen van de (psychiatrische) voorgeschiedenis, de huidige klachten, de huidige leefsituatie, gebruik van medicatie, de behandelvoorgeschiedenis, de actuele stressbronnen, de ernst en intensiteit van de klachten, de hulpvraag en de behandelwensen van de cliënt.
Beschrijving
Doel:
De uitvoering van een Vervolgbeleid duurt ten hoogste 3 maanden, waarna een evaluatie van de bereikte resultaten plaatsvindt.
Werkwijze:
Het vervolgbeleid bestaat uit één van de volgende mogelijkheden
Beschrijving
Doel:
Samen met de cliënt de resultaten evalueren van datgene wat in de afgelopen periode van drie maanden in de behandeling is bereikt. Vervolgens tot een beslissing komen of er een nieuw vervolgbeleid (traject) nodig is en hoe dat vervolgbeleid eruit ziet.
Werkwijze:
Bespreken wat de cliënt in de loop van het afgelopen traject heeft bereikt; of er aan de samenwerking iets heeft ontbroken; wat het oordeel is van de cliënt over de behandelaar en de relatie met de behandelaar.
Vervolgens worden deze resultaten afgezet tegen de scores op de ROM-vragenlijsten.
Tenslotte wordt gesproken over de wenselijkheid en noodzakelijkheid van een nieuw vervolgbeleid. Aan de orde komt de vraag welk doel er in de komende periode zal worden nagestreefd.
Er wordt schriftelijk een nieuw Vervolgbeleid geformuleerd, voorzien van een datum waarop de cliënt akkoord ging met het nieuwe Vervolgbeleid.
Bij de evaluatie vindt er (in één dagdeel) een gesprek tussen Cliënt en Regie-behandelaar plaats. Vervolgens overleggen Behandelaar en Regiebehandelaar over de uitkomsten en nemen zij een beslissing over een voorstel voor vervolgbeleid. In een afsluitend gesprek legt de Behandelaar het voorstel voor vervolgbeleid aan de Cliënt voor en komt hierover met de Cliënt tot een besluit.
Na toelichting en bespreking wordt in dit overleg het definitieve vervolgbeleid voor de eerstvolgende 3 maanden vastgesteld.
Beschrijving
Doel:
In overleg met de cliënt vaststellen of voortzetten van de behandeling aangewezen (noodzakelijk en/of nuttig) is en hierover een expliciet besluit nemen, waarbij consensus wordt nagestreefd.
Werkwijze:
Uitkomst van een evaluatie van het vervolgbeleid kan ook zijn dat de behandeling wordt beëindigd. Bij elke evaluatie komt expliciet de vraag aan de orde of de behandeling moet worden voortgezet dan wel dat verdere behandeling niet aangewezen is.
Beschrijving:
Doel:
Informatie geven over ons Centrum en de cliënt/het cliëntsysteem in staat stellen zich aan te melden voor behandeling
Werkwijze:
Cliënt/Cliëntsysteem kan zich inschrijven via de website en krijgt dan per omgaande bericht. Wanneer de aanmelding passend is en er een verwijsbrief van de huisarts is wordt een uitnodiging voor intake gestuurd. Daarnaast moet er doorgaans een beschikking van de betrokken Gemeente zijn dat behandeling mag worden uitgevoerd. Bij de intake wordt gekeken of de aanmelding juist is en er een passend aanbod voor behandeling vanuit ons Centrum kan worden gedaan
Beschrijving
Doel:
Het in overleg met de cliënt vaststellen van het vervolgbeleid en het doel waaraan in de eerstvolgende periode gewerkt zal gaan worden.
Werkwijze:
Het in kaart brengen van de (psychiatrische) voorgeschiedenis, de huidige klachten, de huidige leefsituatie, gebruik van medicatie, de behandelvoorgeschiedenis, de actuele stressbronnen, de ernst en intensiteit van de klachten, de hulpvraag en de behandelwensen van de cliënt. Voor Kinderen&Jeugd geldt in verhoogde mate dat ouders/verzorgers van de cliënt een belangrijke rol spelen bij het verzamelen van deze informatie
Beschrijving
Doel:
De uitvoering van een Vervolgbeleid duurt ten hoogste 3 maanden, waarna een evaluatie van de bereikte resultaten plaatsvindt.
Werkwijze:
Het vervolgbeleid bestaat uit één of meer van de volgende mogelijkheden
Beschrijving
Doel:
Samen met de cliënt de resultaten evalueren van datgene wat in het afgelopen traject bereikt is met betrekking tot het behandeldoel. Vervolgens tot een beslissing komen of er een vervolgbeleid nodig is en hoe dat vervolgbeleid eruit ziet.
Werkwijze:
Bespreken wat de cliënt /cliëntsysteem in de loop van dit vervolgbeleid heeft bereikt; of er aan de samenwerking iets heeft ontbroken; wat het oordeel is van de cliënt/het cliëntsysteem is over de behandelaar en de relatie met de behandelaar.
Vervolgens worden deze resultaten afgezet tegen de scores op de ROM-vragenlijsten.
Tenslotte wordt gesproken over de wenselijkheid en noodzakelijkheid van een vervolgbeleid. Aan de orde komt de vraag welk domein van behandeling in de komende drie tot vier maanden zal worden behandeld.
Er wordt schriftelijk een nieuw Vervolgbeleid geformuleerd, voorzien van een datum waarop de cliënt/het cliëntsysteem akkoord ging met het nieuwe vervolgbeleid.
Bij de evaluatie vindt er (in één dagdeel) een gesprek tussen cliënt/cliëntsysteem en Regiebehandelaar plaats. Vervolgens overleggen Behandelaar(s) en Regiebehandelaar over de uitkomsten en nemen zij een beslissing over een voorstel voor vervolgbeleid. In een afsluitend gesprek legt de Behandelaar het voorstel voor vervolgbeleid aan de Cliënt/cliëntsysteem voor.
Na toelichting en bespreking wordt in dit overleg het definitieve vervolgbeleid voor de komende 3 maanden vastgesteld.
Beschrijving
Doel:
In overleg met de cliënt/cliëntsysteem vaststellen of voortzetten van de behandeling aangewezen (noodzakelijk en/of nuttig) is en hierover een expliciet besluit nemen, waarbij consensus wordt nagestreefd.
Werkwijze:
Uitkomst van een evaluatie bij het einde van de uitvoering van een vervolgbeleid kan ook afronden van de behandeling zijn. Bij elke evaluatie komt expliciet de vraag aan de orde of de behandeling moet worden voortgezet.
Beschrijving
Doel:
Het regelen en sturen van de organisatie.
Werkwijze:
Het sturen en regelen van de organisatie vindt plaats middels:
Beschrijving
Doel:
Het beschrijven en evalueren van werkprocedures en werkwijzen waardoor de medewerkers informatie en feedback krijgen ten dienste van de continue verbetering van de organisatie. Het kan hierbij gaan om het adequaat en tijdig afhandelen van klachten, maar ook om het herontwerpen van procedures of het implementeren van nieuwe methoden en technieken.
Werkwijze:
Door de proceseigenearen wordt gewerkt met het Plant – Do – Check – Act model, de PDCA-cyclus, zodat er een continue feedback is over werkwijze en procedure:
Beschrijving
Doel:
Het actualiseren en vernieuwen van het zorg- en dienstverleningsaanbod van de organisatie.
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Verhelderen van de positie van Centrum GGZ Wageningen in het zorgveld van de regio en daarbuiten teneinde zo goed mogelijk in kaart te brengen wat de zorgvragen van onze doelgroepen zijn met het doel zo goed mogelijk in te spelen op de behoeften van de partners die naar ons verwijzen enerzijds en de partners naar wie wij (terug)verwijzen anderzijds.
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Het plaatsen van de juiste mensen op de juiste plaats, het bevorderen van een goede werksfeer en de kwaliteit van uitvoering.
Werkwijze
Hiervoor zijn nodig:
Beschrijving
Doel:
Doelmatig, efficiënt en tijdig voorzien in producten en diensten die nodig zijn om het werk zo soepel mogelijk te laten verlopen
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Doelmatig, efficiënt en tijdig schoonhouden van ontvangst-, gespreks- en vergaderruimtes en het doelmatig, efficiënt en tijdig onderhouden van apparatuur die nodig zijn om het werk zo soepel mogelijk te laten verlopen
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Het op tijd en op de juiste wijze aanleveren van gegevens die nodig zijn voor het maken van facturen en vervolgens deze facturen op de juiste plaats en tijd inleveren.
Werkwijze
Procedures van factureren en declareren toepassen.
Beschrijving
Doel:
Het volgens richtlijnen aanmaken, wijziging en archiveren van de in de organisatie gebruikte documenten, handboeken, dossiers en archieven.
Werkwijze
Met de systematische verwerking en archivering van documenten
is een functionaris met een specifieke taakomschrijving belast.
Het GGZ Centrum Nederland kent op elke vestiging één Regiebehandelaar K&J en één Regiebehandelaar Volwassenen Zowel voor K&J als voor Volwassenen zijn er bovendien meerdere (uitvoerende) Behandelaren.
De Algemeen Directeur staat aan het hoofd van onze instelling. De functie van Algemeen Directeur heeft coördinerende, leidinggevende, beleidsbepalende, toezichthoudende en vertegenwoordigende aspecten. De directeur coördineert de uitvoering van de werkzaamheden en de communicatie tussen de behandelaren. De directeur geeft leiding aan de werknemers en bepaalt mede de strategie en het (personeels)beleid van de organisatie en legt dit vast in financiële meerjarenplannen. Een belangrijk onderdeel van de functie is de vertegenwoordiging van ons Centrum naar externe partners.
Inhoudelijk Directeur geeft leiding aan de (hoofd)behandelaren met het doel om de kwaliteit van de geboden zorg te waarborgen en te verbeteren. De inhoudelijk Directeur draagt er zorg voor dat behandelingen worden vorm gegeven en uitgevoerd volgens de richtlijnen kaders die door het GGZ Centrum Wageningen als zodanig zijn ontworpen en vastgesteld. De Inhoudelijk Directeur treedt bij de uitoefening van deze taken niet in de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de (hoofd)behandelaren.
De Regiebehandelaar geeft inhoudelijk leiding aan het behandelproces van de cliënt/ het cliëntsysteem, zoals dat door de behandelaren daadwerkelijk wordt uitgevoerd. De Regiebehandelaar is op een sturende manier betrokken bij Intake, Evaluatie, vaststellen van Vervolgbeleid en Afronding van de behandeling en zorgt ervoor dat de Behandelplannen adequaat worden vorm gegeven en uitgevoerd. De Regiebehandelaar toetst of de behandelingen volgens de vastgestelde richtlijnen worden uitgevoerd.
De Regiebehandelaar ziet toe op het verloop van de samenwerking. Dat houdt in dat de Regiebehandelaar gesprekken voert met de cliënt/het cliëntsysteem in de intakefase (bij de vaststelling van het Vervolgbeleid), tijdens de uitvoering van het Vervolgbeleid (bij de evaluatie van de voortgang van de behandeling) en in de afsluitende fase van de behandeling.
De Regiebehandelaar geeft inhoudelijk leiding aan het behandelproces van de cliënt/ het cliëntsysteem, zoals dat door de behandelaren daadwerkelijk wordt uitgevoerd. De Regiebehandelaar is op een sturende manier betrokken bij Intake, Evaluatie, vaststellen van Vervolgbeleid en Afronding van de behandeling en zorgt ervoor dat de Behandelplannen adequaat worden vorm gegeven en uitgevoerd. De Regiebehandelaar toetst of de behandelingen volgens de vastgestelde richtlijnen worden uitgevoerd.
De Regiebehandelaar ziet toe op het verloop van de samenwerking. Dat houdt in dat de Regiebehandelaar gesprekken voert met de cliënt/het cliëntsysteem in de intakefase (bij de vaststelling van het Vervolgbeleid), tijdens de uitvoering van het Vervolgbeleid (bij de evaluatie van de voortgang van de behandeling) en in de afsluitende fase van de behandeling.
De Behandelaar geeft uitvoering aan datgene wat in het Vervolgbeleid is vastgesteld als noodzakelijke zorg. De Behandelaar voert deze behandeling zelfstandig uit, binnen de kaders van zorg van het GGZ Centrum Nederland (Wageningen). Richtlijnen van de beroepsverenigingen gelden. Protocollen die betrekking hebben op de gediagnosticeerde stoonissen worden aangepast aan de individuele problematiek en toegepast.
De Behandelaar geeft uitvoering aan datgene wat in het Vervolgbeleid is vastgesteld als noodzakelijke zorg. De Behandelaar voert deze behandeling zelfstandig uit, binnen de kaders van zorg van het GGZ Centrum Nederland (Wageningen). Richtlijnen van de beroepsverenigingen gelden. Protocollen die betrekking hebben op de gediagnosticeerde stoonissen worden aangepast aan de individuele problematiek en toegepast.
De Coördinator verricht werkzaamheden op secretarieel en organisatorisch gebied ten behoeve van de Directie. De functie is uitvoerend en organisatorisch van aard.
De Administratieve Controleur ziet toe op de administratieve voortgang van de processchema’s Kinderen&Jeugd, Volwassenen, WMO en Onderzoeker-consulent Externe Opdrachtgevers. De administratieve controleur spreekt behandelaren aan op het ontbreken van gegevens in het dossier en controleert of de externe rapportages plaatsvinden.
De receptionist(e) krijgt leiding van de Algemeen Directeur. Taken van de receptionist(e) zijn:
De financieel administrateur heeft tot taak de geldstroom van ons Centrum in goede banen te leiden. Taken zijn:
De medewerker schoonmaak krijgt leiding van de Algemeen Directeur. De medewerker verricht de schoonmaakwerkzaamheden die zijn overeengekomen.
Het is vaak aangewezen dat het primaire steunsysteem bij het uitvoeren van de Intake betrokken wordt. Dat is vooral, maar niet uitsluitend, het geval bij Intakes van jeugdige cliënten. Het doel is het verwerven van informatie en het betrekken van het steunsysteem bij de uitvoering en evaluatie van de behandeling,
Cliënten worden door de huisarts verwezen voor zorgverlening in het kader van de GGZ . In ons Centrum kan zowel Gegeneraliseerde Basis GGZ als Specialistische GGZ worden gegeven. Verwijzing door de huisarts is hierbij een vereiste.
GGZ Centrum Nederland is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar voor cliënten en verwijzers, via het centrale nummer.
Van maandag t/m vrijdag is overdag binnen kantoortijden secretariaat aanwezig. Het secretariaat is verantwoordelijk voor het aannemen van telefonische berichten en het afhandelen hiervan. Daarnaast hebben alle behandelaren een mobiele telefoon waarmee zij zelf contacten onderhouden met cliënten, familie, verwijzers en andere ketenpartners.
Werkwijze:
Personen die zich voor een vorm van zorg of hulp door ons Centrum willen aanmelden kunnen binnenlopen in ons Inloopspreekuur dat dagelijks van 9 – 10 uur plaatsvindt. Dat inloopspreekuur wordt altijd bemand door een behandelaar van ons Centrum. Bij een passende vraagstelling kan er dan meteen een Screeningsgesprek plaatsvinden
Door middel van het screeningsgesprek vormt de screener zich een beeld van de cliënt en de reden voor zijn wens zich aan te melden voor zorg. De screener heeft hierbij de volgende taken:
Werkwijze:
Overdag tijdens kantooruren is het secretariaat (receptioniste) aanwezig. De receptioniste heeft met betrekking tot de cliënt die zich bij het inloopspreekuur heeft aangemeld de volgende taken:
Het inplannen van een adequate Intakeprocedure: het Intakestraatje, waarbij de cliënt een gesprek heeft met de Intaker (beoogde behandelaar),en de Regiebehandelaar. Resultaat van het Intajestraatje is een duidelijke Vervolgbeleid voor de eerstvolgende drie maanden en een afspraak voor het eerste behandel- of onderzoeksgesprek
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Dossier (map of computerbestand) met gegevens rond de aanmelding, screening en plannen van intake compleet maken.
Werkwijze:
De volgende gegevens worden verzameld:
Beschrijving
Doel:
Het in kaart brengen van de (psychiatrische) voorgeschiedenis, de huidige klachten, de huidige leefsituatie, gebruik van medicatie, de behandelvoorgeschiedenis, de actuele stressbronnen, de ernst en intensiteit van de klachten, de hulpvraag en de behandelwensen van de cliënt.
Het in overleg met de cliënt vaststellen van het vervolgbeleid en het domein waarbinnen in de eerstvolgende periode gewerkt zal gaan worden. Het vervolgbeleid kan bestaan uit behandeling van een inhoudelijk behandeldoel, maar ook uit Psychodiagnostisch Onderzoek (persoonlijkheid, cognitieve functies, ASS, ADHD etc). De uitvoering van een behandel- of onderzoeksplan duurt ten hoogste 3 maanden, waarna een evaluatie van de bereikte resultaten plaatsvindt.
Werkwijze:
De werkwijze bij de Intake (“het Intakestraatje”) is erop gericht in één dagdeel te komen tot een expliciet vervolgbeleid voor de eerstkomende periode van drie en ten hoogste vier maanden.
Deelnemers aan het Intakestraatje zijn
Bij een aanmelding kan er sprake zijn van een aanmelding voor GBGGZ en SGGZ. Een intake SGGZ vindt plaats aan de hand van het format voor Intakegesprekken; Intake voor GBGGZ vindt plats volgens het KOP-model
Beschrijving
Doel:
Verzamelen van gegevens om tot een adequaat Vervolgbeleid te komen.
Werkwijze:
De Intake wordt begonnen met een gesprek tussen Cliënt en Intaker. Bij een Intake SGGZ komen de volgende zaken aan de orde:
Bij een Intake GBGGZ wordt gewerkt met het K(lachten) – O(mstandigheden) – P(ersoonlijke stijl) – model.
Beschrijving
Doel:
Het gesprek tussen Cliënt en Regiebehandelaar heeft de volgende doelen:
Werkwijze:
Aan de orde komen:
Beschrijving
Doel:
Te komen tot een duidelijk en onderbouwd advies voor Vervolgbeleid dat aan Cliënt kan worden voorgelegd.
Werkwijze:
In het overleg tussen Intaker en Regiebehandelaar komen de volgende zaken aan de orde:
Regiebehandelaar en de intaker stellen in overleg vast of er een indicatie is voor behandeling. Indien dit het geval is, wordt er een voorstel/advies aan de cliënt over het uit te voeren vervolgbeleid geformuleerd. Wanneer Regiebehandelaar en intaker concluderen dat behandeling niet zinvol is, wordt dit met de cliënt besproken, in het dossier genoteerd en wordt de behandelepisode afgesloten.
Beschrijving
Doel:
aan de cliënt voorleggen van het advies voor het vast te stellen vervolgbeleid en hierover consensus te bereiken.
Werkwijze:
De Intaker informeren de cliënt over de bevindingen uit de intake en de het voorgestelde Vervolgbeleid. Hier zijn verschillende mogelijkheden:
Het Vervolgbeleid wordt aan de cliënt voorgesteld en beargumenteerd. Het kan uiteraard zijn dat de cliënt een ander vervolgbeleid voorstelt. Dergelijke kwesties worden goed besproken. Doorgaans wordt de voorkeur van de cliënt gevolgd. Het voorstel wordt niet gevolgd als de Intaker en de Regiebehandelaar zwaarwegende redenen voor dit specifieke Vervolgbeleid hebben. Meest aangewezen is dan een vervolgtraject waarin verder wordt geëxploreerd wat de mogelijkheden van consensus zijn.
Beschrijving
Doel:
Een beveiligd cliëntendossier waarin alle zorginhoudelijke afspraken rondom de cliënt terug te vinden zijn.
Inleiding
Van elke ingeschreven cliënt wordt een elektronisch patiëntendossier aangelegd. In het elektronisch cliëntendossier zijn de aanmelding, intake, het beloop van de behandeling en gemaakte behandeldoelen terug te vinden.
Werkwijze:
Deze gegevens worden later door de secretaresse verwerkt tot een intakebrief voor de verwijzer.
Nadat het vervolgbeleid is vastgesteld
In de periode tussen intakegesprekken en eerste behandelgesprek kan C binnenlopen tijdens het inloopspreekuur. Van deze contacten worden verslagen toegevoegd aan het dossier.
Intimi (familie, goede bekenden) nemen contact op over C om hun zorgen te uiten en aan te dringen op goede zorg, in het kader van deze intake. Intimi worden verwezen naar de intaker. De intaker hoort de informatie aan en legt verslag. Gegevens uit dit verslag kunnen worden opgenomen in het Intakeverslag.
Beschrijving
Doel:
Werkwijze:
Van deze zaken wordt verslag na Intake gestuurd aan de verwijzer en/of de betrokken steunsystemen. Bij K&J ontvangen doorgaans ouders of verzorgers van de cliënt een kopie van het Intakeverslag en het geconcipieerde vervolgbeleid. Het kan zijn dat hun expliciete toestemming vereist is (zie opmerkingen over de Behandelovereenkomst in het Verantwoordelijkhedendocument.
Na afloop van het Intakestraatje wordt onmiddellijk een eerste afspraak voor de start van het vervolgbeleid gemaakt met de cliënt.
Beschrijving
Doel:
Het uivoeren van het vervolgbeleid zoals verwoord in het dossier onder het blad “Vervolgbeleid”. De behandelaar houdt hierbij rekening met de in het vervolgbeleid aangegeven fase van behandeling waarin de cliënt verkeert.
Werkwijze:
Inhoud van het Vervolgbeleid wordt bij het afrondend gesprek in de Intake definitief vastgesteld. Het vervolgebeleid bestaat uit (een keuze uit één of meer van) de volgende zaken:
De behandelaar voert het vervolgbeleid uit zoals aangegeven. Na 3 maanden vindt een evaluatie plaats. Een evaluatie kan niet later maar wel eerder plaatsvinden als hiervoor voldoende reden bestaat. Het kan zijn dat het aantal sessies minder tijd kost dan 3 maanden, maar het kan ook zijn dat er inhoudelijke redenen zijn om eerder te evalueren. Uitkomst van een eerdere evaluatie is evengoed het vaststellen van een nieuw Vervolgbeleid.
Een laatste mogelijkheid is nog dat er tussentijds een tweede Vervolgbeleid wordt toegevoegd, na overleg tussen behandelaar en Regiebehandelaar. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een Vervolgbeleid met als doel “medicatie instellen”.
Gespreksnotities in Vervolgbeleid
Beschrijving
Doel:
Doel van de Evaluatie is om in overleg tussen Cliënt, Behandelaar en Regiebehandelaar vast te stellen of de behandeling van de cliënt moet worden voortgezet. Wanneer er wordt besloten tot het inrichten van een Vervolgbeleid moet worden vastgesteld hoe dat Vervolgbeleid eruit ziet, langs de lijnen die hiervoor zijn aangegeven. .
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Het beëindigen van de samenwerking tussen cliënt en ons Centrum
Werkwijze:
Gelijk aan datgene wat hierboven bij evaluatie wordt beschreven. Evaluatiestraatje kan uitmonden in beëindigen van de samenwerking.
Verslag afrondende evaluatie
Het is vaak aangewezen dat het primaire steunsysteem bij het uitvoeren van de Intake betrokken wordt. Dat is vooral, maar niet uitsluitend, het geval bij Intakes van jeugdige cliënten. Daar worden vaak ouders of verzorgers, maar ook de school bij de intake betrokken. Het doel is het verwerven van informatie en het betrekken van het steunsysteem bij de uitvoering en evaluatie van de behandeling,
Cliënten worden door de huisarts verwezen voor zorgverlening in het kader van de GGZ. In ons Centrum wordt behandeld in het kader van de SGGZ. Verwijzing door de huisarts is hierbij een vereiste. Bovendien is er doorgaans een maxchtiging van de Gemeente nodig die behandeling accordeert.
Beschrijving:
Doel:
Informatie geven over ons Centrum en de cliënt/het cliëntsysteem in staat stellen zich aan te melden voor behandeling
Werkwijze:
Cliënt/Cliëntsysteem kan zich inschrijven via de website en krijgt dan per omgaande bericht. Wanneer de aanmelding passend is en er een verwijsbrief van de huisarts is wordt een uitnodiging voor intake gestuurd. Bij de intake wordt gekeken of de aanmelding juist is en er een passend aanbod voor behandeling vanuit ons Centrum kan worden gedaan
Beschrijving
Doel:
Dossier (map of computerbestand) met gegevens van screening en plannen van intake compleet maken.
Werkwijze:
De volgende gegevens worden verzameld:
Beschrijving
Doel:
Het in kaart brengen van de (psychiatrische) voorgeschiedenis, de huidige klachten, de huidige leefsituatie, gebruik van medicatie, de behandelvoorgeschiedenis, de actuele stressbronnen, de ernst en intensiteit van de klachten, de hulpvraag en de behandelwensen van de cliënt.
Het in overleg met de cliënt vaststellen van het vervolgbeleid en het doel waaraan in de eerstvolgende periode gewerkt zal gaan worden. Het vervolgbeleid kan bestaan uit behandeling van een inhoudelijk behandeldoel, maar er zijn andere mogelijkheden:
Werkwijze:
De werkwijze bij de Intake is erop gericht in één dagdeel te komen tot een expliciet vervolgbeleid voor de eerstkomende periode van drie maanden.
Deelnemers aan de Intake zijn:
Beschrijving
Doel:
Verzamelen van gegevens om tot een adequaat Vervolgbeleid te komen.
Werkwijze:
De Intake wordt begonnen met een gesprek tussen Cliënt en Intaker. In dit eerste gesprek komen de volgende zaken aan de orde:
Beschrijving
Doel:
Het gesprek tussen Cliënt en Regiebehandelaar heeft de volgende doelen:
Werkwijze:
Aan de orde komen:
Beschrijving
Doel:
Te komen tot een duidelijk en onderbouwd advies voor Vervolgbeleid dat aan Cliënt kan worden voorgelegd.
Werkwijze:
In het overleg tussen Intaker en Regiebehandelaar komen de volgende zaken aan de orde:
Regiebehandelaar en Intaker stellen in overleg vast of er een indicatie is voor behandeling. Indien dit het geval is, wordt er een voorstel/advies aan de cliënt over het uit te voeren vervolgbeleid geformuleerd. Wanneer Regiebehandelaar en intaker concluderen dat behandeling niet zinvol is, wordt dit met de cliënt besproken, in het dossier genoteerd en wordt de behandelepisode afgesloten.
Beschrijving
Doel:
aan de cliënt voorleggen van het advies voor het vast te stellen vervolgbeleid en hierover consensus te bereiken.
Werkwijze:
De Intaker informeren de cliënt over de bevindingen uit de intake en de het voorgestelde Vervolgbeleid. Hier zijn verschillende mogelijkheden:
Het Vervolgbeleid wordt aan de cliënt voorgesteld en beargumenteerd. Het kan uiteraard zijn dat de cliënt een ander vervolgbeleid voorstelt. Dergelijke kwesties worden goed besproken. Doorgaans wordt de voorkeur van de cliënt gevolgd. Het voorstel wordt niet gevolgd als de Intaker en de Regiebehandelaar zeer zwaarwegende redenen voor dit specifieke Vervolgbeleid hebben. Meest aangewezen is dan een vervolgtraject waarin verder wordt geëxploreerd wat de mogelijkheden van consensus zijn.
Beschrijving
Doel:
Een beveiligd cliëntendossier waarin alle zorginhoudelijke afspraken rondom de cliënt terug te vinden zijn.
Inleiding
Van elke ingeschreven cliënt wordt een elektronisch patiëntendossier aangelegd. In het elektronisch cliëntendossier zijn de aanmelding, intake, het beloop van de behandeling en vastgestelde behandeldoelen terug te vinden.
Werkwijze:
Deze gegevens worden verwerkt tot een intakebrief voor de verwijzer. Nadat het vervolgbeleid is vastgesteld
In de periode tussen intakegesprekken en eerste behandelgesprek kan cliënt binnenlopen tijdens het inloopspreekuur. Van deze contacten worden verslagen toegevoegd aan het dossier.
Nauw betrokkenen en clientsysteem kunnen contact opnemen over cliënt om hun zorgen te uiten en aan te dringen op goede zorg, in het kader van deze intake. Zij worden verwezen naar de intaker. De intaker hoort de informatie aan en legt verslag. Gegevens uit dit verslag kunnen worden opgenomen in het Intakeverslag.
Beschrijving
Doel:
Werkwijze:
Van deze zaken wordt verslag na Intake gestuurd aan de verwijzer en/of de betrokken steunsystemen. Bij K&J ontvangen doorgaans ouders of verzorgers van de cliënt een kopie van het Intakeverslag en het geconcipieerde vervolgbeleid. Het kan zijn dat hun expliciete toestemming vereist is (zie opmerkingen over de Behandelovereenkomst in het Verantwoordelijkhedendocument.
Na afloop van de Intakewordt onmiddellijk een eerste afspraak voor de uitvoering van het vervolgbeleid gemaakt met de cliënt.
Beschrijving
Doel:
Het uivoeren van het vervolgbeleid zoals verwoord in het dossier onder het blad “Vervolgbeleid”.
Werkwijze:
Inhoud van het Vervolgbeleid wordt bij het afrondend gesprek in de Intake definitief vastgesteld. Het vervolgebeleid bestaat uit (een keuze uit één of meer van) de volgende zaken:
De behandelaar voert het vervolgbeleid uit zoals aangegeven. Na drie maanden vindt een evaluatie plaats. Een evaluatie kan niet later maar wel eerder plaatsvinden als hiervoor voldoende reden bestaat. Het kan zijn dat het aantal sessies minder tijd kost dan drie maanden, maar het kan ook zijn dat er inhoudelijke redenen zijn om eerder te evalueren. Uitkomst van een eerdere evaluatie is eveneens het vaststellen van een Vervolgbeleid.
Een laatste mogelijkheid is nog dat er tussentijds een tweede Vervolgbeleid wordt toegeveogd, na overleg tussen behandelaar en Regiebehandelaar. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een Vervolgbeleid: “medicatie instellen”.
Verslaglegging van interventies
Beschrijving
Doel:
Doel van de Evaluatie is om in overleg tussen Cliënt, Behandelaar en Regiebehandelaar vast te stellen of de behandeling van de cliënt moet worden voortgezet. Wanneer er wordt besloten tot het inrichten van een Vervolgbeleid moet worden vastgesteld hoe dat Vervolgbeleid eruit ziet, langs de lijnen die hiervoor zijn aangegeven. .
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Het beëindigen van de samenwerking tussen cliënt en ons Centrum
Werkwijze:
Gelijk aan datgene wat hierboven bij evaluatie wordt beschreven. Evaluatiestraatje kan uitmonden in beëindigen van de samenwerking.
Veiligheid voor cliënten en medewerkers
Beschrijving
Doel:
Het regelen en weergeven van de organisatorische aspecten van de organisatie.
Werkwijze:
Het sturen en regelen van de organisatie vindt plaats middels:
Beschrijving
Doel:
Een schematisch overzicht van de in de organisatie uit te oefenen functies en de (hiërarchische) verhoudingen tussen deze functies
Werkwijze:
Het overzicht wordt weergegeven in het organogram van de organisatie.
Beschrijving
Werkwijze:
In ons kleinschalig Centrum is de Algemeen Directeur belast met de uivoering van het Dagelijks bestuur. De Algemeen Directeur kan hierbij naar goeddunken een beroep doen op functionarissen die in het Centrum werkzaam zijn. In de uitvoering vindt vooral samenwerking plaats met de Receptioniste en de Managementondersteuner.
Beschrijving
Doel:
Optimaliseren van bedrijfsprocessen door middel van onderlinge afstemming en overleg op zodanige wijze dat de coördinatie van de functies optimaal is
Werkwijze:
Binnen de organisatie bestaan verschillende overleginstanties:
Beschrijving
Werkwijze:
De Algemeen Directeur draagt er zorg voor dat belangrijke functies voor de organisatie (Receptie, bereikbaarheid, voortgang Dagelijks Bestuur) gecontinueerd worden bij diens afwezigheid
Beschrijving
Doel:
Het borgen van bereikbaarheid.
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Bij een adequaat veiligheidsbeleid draagt de instelling zorg voor het creeëren van een veilige cultuur. In een kleinschalige centrum als het onze is een hoofdingrediënt hiervoor een goed functionerend en transparant team, een goed functionerende cliëntenraad en korte lijnen die snel en goed overleg mogelijk maken. Veiligheidsbeleid is in eerste instantie vooral afhankelijk van een goed melding maken en registereren van incidenten. Vervolgens is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er uit een incident zoveel mogelijk lering voor de toekomst wordt getrokken.
Werkwijze:
In het Document “Veiligheid voor medewerkers en cliënten GGZ Centrum Nederland” wordt de werkwijze tot in detail besproken
Beschrijving
Doel:
Het beschrijven van procedures en werkwijzen waardoor de organisatie informatie en feedback krijgt ten dienste van de continue verbetering van de organisatie. Het kan hierbij gaan om het adequaat en tijdig afhandelen van klachten, fouten en verbeteringen, maar ook om het herontwerpen van procedures of het implementeren van nieuwe methoden en technieken.
Beschrijving
Doel:
Het uitvoeren van een risico-inventarisatie op de processen van de organisatie, om na te gaan of voldoende beheersmaatregelen zijn genomen voor de relevante risico's.
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Het juist omgaan met- en afhandelen van klachten, fouten, afwijkingen of gevaarlijke situatie
Uitleg:
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Het onderzoeken of de gekozen en beschreven werkwijze voldoende invulling geeft aan de doelstellingen van de organisatie.
Inleiding:
De interne audits in de organisatie worden uitgevoerd door een gekwalificeerde auditor van Bureau De Bok.
Werkwijze
Beschrijving
Doel:
Het beoordelen of de gebruikte beheersing van de processen leidt tot de gewenste resultaten ('Doet het kwaliteitssysteem wat we er van verwachten?').
Werkwijze:
De directie verzamelt de registraties van de afgelopen periode, waaronder:
De directie vult de managementreview in. Hiermee beoordeelt de directie de mate waarin het kwaliteitssysteem voldoet om ook in de komende periode(n) de werkwijze voldoende te beheersen. Dedirectie bespreekt het rapport tijdens het werkoverleg.
De directie verwerkt de gegevens in het kwaliteitsjaarverslag enbewaart het rapport managementreview tenminste twee jaar.
Beschrijving
Doel:
Het onderzoeken van de cliënttevredenheid zodat de dienstverlening van de organisatie waar nodig en mogelijk kan worden verbeterd.
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Het actualiseren en vernieuwen van het zorg- en dienstverleningsaanbod van de organisatie.
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Verhelderen van de positie van Centrum GGZ Wageningen in het zorgveld van de regio en daarbuiten teneinde zo goed mogelijk in kaart te brengen wat de zorgvragen van onze doelgroepen zijn met het doel zo goed mogelijk in te spelen op de behoeften van de partners die naar ons verwijzen enerzijds en de partners naar wie wij (terug)verwijzen anderzijds.
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Werkwijze:
Maken van ketenafspraken:
De directie maakt afspraken met ketenpartners. Dit gebeurt op basis van de uitkomsten van de risicoinventarisatie op clientniveau. Deze afspraken worden vastgelegd en zijn onderdeel van (tenminste) jaarlijks overleg.
Tevredenheidsonderzoek:
De directie bespreekt tenminste jaarlijks met de ketenpartners hoe de diensten van GGZ Centrum Wageningen worden ervaren, t.a.v.:
Deze ervaringen worden gebundeld en jaarlijks ingebracht bij het bespreken van de managementreview.
Beschrijving
Doel:
Het beschrijven van de belangrijkste taken rond personeelsmanagement. De volgende onderwerpen komen hierbij aan de orde:
GGZ Centrum Wageningen hanteert de volgende uitgangspunten voor personeelsbeleid. Ze worden in het onderstaande proces uitgewerkt.
Doelstelling: de organisatie moet een veilige plek zijn om te werken.
Uitwerking: in het huishoudelijke reglement en de gedragscode staan afspraken over maatregelen die onze medewerkers beschermen (b.v. rond ongewenste intimiteiten en agressie).
Doelstelling: voldoende personeel om door ons gewenste serviceniveau te leveren. Uitwerking: het management bekijkt tijdens werkoverleg samen met de (SP)verpleegkundigen of het werk gedaan kan worden met de huidige formatie.
Doelstelling: we volgen de CAO, onze medewerkers hebben arbeidsovereenkomsten. Uitwerking: inschaling en werktijden zijn conform CAO, alle medewerkers hebben arbeidsovereenkomsten.
Doelstelling: het aantrekken van deskundig personeel.
Uitwerking: procedure werving en selectie.
Doelstelling: medewerkers kennen het beleid van de organisatie en kunnen invloed uitoefenen (op uitvoeringsaspecten daarvan).
Uitwerking: (concept) beleidsplan wordt besproken tijdens werkoverleg,
Doelstelling: medewerkers zijn bekwaam en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied.
Uitwerking: procedure opleidingsplannen, medewerkers kunnen wensen kenbaar maken tijdens functioneringsgesprekken.
Doelstelling: medewerkers blijven (ook op oudere leeftijd) werkzaam in de organisatie. Uitwerking: tijdens functioneringsgesprekken wordt bekeken welke wensen de medewerker heeft t.a.v. werkzaamheden.
Doelstelling: medewerkers kunnen klachten melden, met klachten wordt serieus omgegaan.
Uitwerking: interne klachtenprocedure.
Doelstelling: het functioneren van de medewerker en de relatie tot leidinggevende en andere medewerkers wordt jaarlijks bespreekbaar gemaakt.
Doelstelling: zieke medewerkers zijn zo snel mogelijk weer inzetbaar.
Uitwerking: zieke medewerkers worden door de werkgever na enkele dagen gebeld om te vernemen hoe het gaat. De werkgever gaat na of de ziekte beïnvloed wordt door factoren in de werksfeer of arbeidsomstandigheden. In dat geval wordt er gezocht naar oplossingen. Indien nodig wordt een Arbo-arts ingeschakeld.
Doelstelling: medewerkers weten dat zij geheimhoudingsplicht hebben, hebben verklaard zich hieraan te houden (o.a. door formele ondertekening van de arbeidsovereenkomst).
Uitwerking: geheimhoudingsverklaring is onderdeel van de diplomering van de (SP)verpleegkundigen, geheimhoudingsverklaring is onderdeel van de arbeidsovereenkomst, overige medewerkers hebben een geheimhoudingsverklaring onderkend.
Doelstelling: medewerkers ervaren doorgaans geen onredelijke werkdruk.
Uitwerking: tijdens functioneringsgesprekken is het thema werkdruk aan de orde. Tijdens werkoverleg wordt de werkdruk en taakverdeling regelmatig besproken.
Deze uitgangspunten van personeelsbeleid worden jaarlijks in de managementreview geëvalueerd. Eventuele te nemen maatregelen worden geregistreerd op verbetervoorstellen (waarop ook de effectiviteit van de maatregel wordt beoordeeld).
Beschrijving
Doel:
Het op peil brengen van de formatie met competente medewerkers.
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Het introduceren van nieuwe medewerkers in de organisatie, op zo'n manier dat de medewerker bekent raakt met alle werkzaamheden en specifieke afspraken.
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Een individueel gesprek tussen de leidinggevende en medewerker, waarin het functioneren van de medewerker en samenwerking met het team wordt besproken. Hierbij wordt aan de volgende zaken aandacht besteed:
Werkwijze:
Bijzonderheden:
De tevredenheid van de medewerker over het werken in de organisatie wordt tenminste jaarlijks bevraagd tijdens het gesprek. Eventuele verbeteringen die de organisatie kan en wil aanbrengen, worden geregistreerd en afgehandeld via de activiteit structureel verbeteren. Bij indiensttreding wordt de BIG-registratie van de medewerker beoordeeld.
Beschrijving
Doel:
Het plannen van de te volgen opleidingen die nodig zijn om het niveau van kennis en vaardigheden in de organisatie op peil te houden.
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Het vertrouwelijk en volledig bewaren van gegevens van individuele medewerkers, zoals arbeidsovereenkomst en diploma's.
Minimale inhoud:
Bewaarcondities:
Verslagen R&O Gesprekken
Beschrijving
Doel:
Waarborgen dat de uitvoering van de behandeling zo goed mogelijk wordt gefaciliteerd middels telefoon, internetvoorzieningen en een efficiënt beheer van gespreksruimtes
Beschrijving
Doel:
Beoordelen of de huidige leveranciers van de telefoonvoorzieningen voldoen aan de criteria die de organisatie aan de betreffende leverancier stelt
Werkwijze:
De volgende producten moeten betrouwbaar, tijdig en efficiënt worden geleverd:
Beschrijving
Doel:
Beoordelen of de huidige leveranciers van de voorzieningen middels internet voldoen aan de criteria die de organisatie aan de betreffende leverancier stelt
Werkwijze:
De volgende producten moeten betrouwbaar, tijdig en efficiënt worden geleverd:
Beschrijving
Doel:
Waarborgen dat behandelaren voor de uitvoering van de behandeling gebruik kunnen maken van een passende ruimte
Werkwijze:
Efficiënt indelen en inroosteren van gebruik van ruimtes
Beschrijving
Doel:
Waarborgen dat materiële voorraden in voldoende mate aanwezig zijn. Denk aan papier, koffie, thee, schoonmaakmiddelen, enzovoorts
Werkwijze:
Efficiënt beheer van de voorraden
Beschrijving
Doel:
Gedegen en regelmatige (jaarlijkse) evaluatie van:
Beschrijving
Doel:
Beschrijving
Doel:
Het voorkomen van verval, beschadiging of achteruitgang van ruimtes en apparatuur, zodat de dienstverlening aan de cliënt veilig, hygiënisch en ordelijk kan plaatsvinden.
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Apparatuur die nuttig en noodzakelijk is om de behandeling uit te voeren wordt tijdig en efficiënt aangeschaft
Werkwijze:
Onderhoudsrapport
Beschrijving
Doel:
Overzicht krijgen over uuitgevoerd onderhoud van ruimtes en apparaten en aangeschafte nieuwe apparatuur
Werkwijze:
Verslag van uitgevoerd onderhoud. en aanschaf van nieuwe apparaten.
Beschrijving
Doel:
Verantwoording en financiering van behandelingen.
Inleiding:
Bij aanvang van een behandeling wordt een DBC (diagnose behandel overeenkomst) geopend. De DBC is een overzicht van de diagnose en de behandeling die daaruit voortvloeit. Tevens zijn de tarieven voor de behandeling hierin opgenomen. Bij het beëindigen van de behandeling wordt de DBC gesloten en wordt een factuur opgesteld met de gemaakte kosten. Financiering vindt achteraf plaats via de zorgverzekeraar.
Werkwijze:
De facturering is in het cliëntdossier terug te vinden onder Behandeling. Mecozo krijgt de factureringsgegevens na een behandeling aangeleverd en stuurt dit door naar de verzekeraar. De directeur van GGZ Centrum Wageningen bewaakt dit proces en onderhoudt contacten met de zorgverzekeraars.
Beschrijving
Doel:
Het beheerst aanmaken, wijziging en archiveren van diverse in de organisatie gebruikte documenten, handboeken, dossiers en archieven.
Beschrijving
Doel:
Zorgdragen dat medewerkers van de organisatie de beschikking heeft over de juiste en geldige gegevens.
Inleiding
De directievertegenwoordiger is mevrouw A. van Harn, directeur. Zij is verantwoordelijk voor de opzetten en onderhouden van het kwaliteitssysteem. Tevens rapporteert zij aan het MT over de prestaties ervan.
Werkwijze:
Bijzonderheden:
Beschrijving
Doel:
Het beheer van gegevens (registraties) volgend uit werk en overleg
Werkwijze:
Bijzonderheden:
Wanneer er gevoelige informatie vernietigd moet worden, dan wordt deze versnipperd of via een erkende documentvernietigende organisatie afgevoerd, waarvan registratie wordt bijgehouden.
Beschrijving
Doel:
Het dusdanig beheren van geautomatiseerde gegevens dat verlies, beschadiging of achteruitgang van informatie wordt voorkomen
Werkwijze:
Beschrijving
Doel:
Zorgen voor een adequaat beheer van alle relevante normen, voorschriften en richtlijnen. Zo wordt veroudering en vermissing van deze documenten voorkomen.
Werkwijze:
Bijzonderheden:
Beschrijving
Doel:
Regelt overzichtelijk het beheer van normen, voorschriften en richtlijnen.
Beschrijving
Doel:
Geeft een overzicht in de kwaliteitsregistraties die de organisatie uitvoert en regelt de HKZ-eisen t.a.v. archivering e.d.
Dit is de geheel geredigeerde versie van het Handboek van oktober 2016
Wijzigingen
Beschrijving
Document met wijzigingshistorie van het kwaliteitshandboek.
Wij verzorgen dinsdag t/m vrijdag tussen 9:00 en 10:00 uur een inloopuur. U kunt altijd binnenlopen of bellen. Wij denken graag met u mee.
Heeft u een verwijsbrief? Neemt u die dan gelijk mee naar het inloopuur.
Generaal Foulkesweg 28
6703 BS Wageningen
Tel 0317-413 901
(tussen 8:30 en 12:00 uur
en 14.00 en 16.00 uur)
Of stuur een email naar:
receptie@ggzwageningen.nl
7,3 (CQ-index 2021)
Bejegening: 4,5
Samen beslissen: 4,2
Uitvoering behandeling: 3,6
© - GGZ Centrum Wageningen - Webdesign: Buro Blûn